lördag 17 april 2010

Havsjömosse i april - nystart med favorit i repris

Inspirerad av Lars Monsens Nordkalotten 365 har vi nu legat ute en natt i månaden i ett helt år. Vi gjorde en återkoppling i april genom att återvända till startpunkten. Havsjömosse i april. Denna gången visa av erfarenhet med både extratält och förbättrade ryggsäckar. En annan intressant upptäckt är hur förfallet längs våra kanotleder och rastplatser ökar i takt med nuvarande regerings tid vid makten. Genom att ta bort "Gröna jobb" och andra åtgärder för personer med diverse handikapp som gör att de inte klarar av den ordinära tuffa arbetsmarknaden blir de välbehövliga insatserna i våra naturreservat kraftigt försämrade. Soptunnan var borta och det fanns inte ett vedträ att tillgå samtidigt som de här människorna går på socialbidrag och sjukersättning istället.

GRRR! Bort med den förbannade alliansen vars tydliga spår även visar sig PÅ VÄG till naturreservaten. Snart har man avverkat hela Bergslagen och inte en skog värd namnet finns kvar att se för den som våga åka av riksvägen. Också en effekt av nuvarande regerings politik där aktieägarnas vinster går före naturen.

Men det var ju inte ett politiskt inlägg detta skulle bli utan en skildring av vårt uteliggarprojekt.
Här är årets turer:

Havsjömosse i april
Karljoxa på valborg
Murstensdalen-bonus i maj
Packers ö i juli
Augustinatt vid Klosstjärn
Nitälvsbränna i Nitälvsdalen i september
Dimhöljda mossar på Kindla i oktobernatten
Tattarblod - dansarbacken i November
Murstensdal blev månskensdal i December
Flosjönäset i januari
Fyspass- Rödbergstjärn i februari
Blötsnö på Rombohöjder i mars

Kommer vi att ge upp nu och stanna i den vanliga sängen årets alla nätter? Naturligtvis inte men det kommer inte att bli en upprepning även om vi säkert återvänder till vissa platser under vissa tider. Packers i juli kommer jag dock garanterat hoppa över och välja något annat tema. Vi är fullt rustade för nya äventyr och idéer även om det strikta månadskravet kanske blir lite upplättat... Att sova ute ger dock ett värdefullt avbrott i ekorrhjulet och en natt i det fria emellanåt rekommenderas.
Nu firade vi året som gick med kycklingfajitas vid samma plats som i april förra året även om det nu gått nästan två veckor längre in i månaden. Nitälven hade betydligt mer vatten i år, det var mycket mindre snö vilket förvånar efter denna snövinter och tjällossningen var inte tillnärmelsevis lika bedrövlig.

Här är några av årets bilder.

2 kommentarer:

Lilla B sa...

Full av beundran för enligt mig en enastående bedrift!
Hade nog själv frusit ihjäl redan vid första övernattningen.
Fantastiska bilder

Ida sa...

När vi (du &jag) skulle ut i skogen förr så beklagade vi oss alltid över att vi inte hade koll på vad man borde ha med sig och glömde diverse självklara grejer. Efter detta antar jag att du har blivit något av en expert på vildmarkspackning:-)