onsdag 28 april 2010

Naturläkemedel indraget

Det fanns en gång ett naturmedel i Sverige tillverkat av Hagtorn. Hagtornsdroppar - vilka kunde köpas i närmsta hälsokostaffär.
Det enda verkligt effektiva och absolut harmlösa natur(läke)medlet mot lätta hjärtbesvär, ni vet såna där symptom som att hjärtat slår dubbelslag emellanåt.
Hagtorn är en växt och den kan följaktligen inte patenteras av läkemedelsindustrin så idag är det förbjudet att sälja hagtorndroppar. Det har läkemedelsverket bestämt. Jag kan inte låta bli att undra vilka kopplingar de som sitter där har?
Läs gärna denna artikel av Karl-Otto Aly som försökte att förhindra förbudet men tyvärr inte lyckades. När min pappa skulle köpa det häromveckan fanns det inte kvar.

Det är dock tillåtet (än så länge) i övriga Europa.

Tack och lov kan inte ens läkemedelsverket förbjuda buskar att växa så det går fortfarande att köpa själva hagtornet i torkad form. Dropparna får man fixa själv effektivast med hjälp av en pava brännvin. Alkoholen får man väl liksom ta på köpet?
Visst är det väl förbannat trångsynt i detta skolmedicinska land? En av anledningarna skulle vara att människor inte skulle kunna behandla hjärtbesvär på egen hand. Man tar sig för pannan! Det kan jag väl göra iallafall behandla hjärtat alltså om det så är med bensin eller varför inte cigaretter som fortfarande får säljas.....

Inga kommentarer: