fredag 1 maj 2009

Kaljoxa på valborg

Denna valborg bar det av för maj månads ordinarie övernattning. Ett valborgsmässobål i miniatyr tändes i ett naturreservatet till Kaljoxadalen som är en del av Nitälvsdalen.
Väl där vandrade vi upp på Nils-Petterberget med vår packning och hittade ett underbart litet vindskydd med en väldigt speciell eldningsplats anordnad med utsikt över bergen på andra sidan dalen. Eldstaden var på en stor flat trekantig sten som samtidigt fungerade som bord med bänkar vid sidan av.
Det blev renskavsklämmor och grillkorv till kvällsmat och eftersom den enda som fick plats att sova i vindskyddet var hunden bäddade vi andra i mossan runtomkring.
Natten var stjänklar och mild. En pärlugglas porlande PoPoPoPoPopo PoPoPoPoPopo höll oss sällskap till långt in på småtimmarna. Det var vackert och mystiskt men jag måste erkänna att popoandet blev lite väl tjatigt framåt småtimmarna.
1 maj vaknade vi till fågelkvitter och blå himmel och vi drog oss kvar till långt framåt lunch innan vi begav oss av hemåt.
Härligt med uteliv! Jag är helnöjd med sovsäcken som håller värmen mer än väl. Här näst står kängor och en ordentlig ryggsäck på inköpslistan, den lilla tursäcken kanske funkar över sommaren men till vintern krävs det mer kläder i packningen.

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Läser med stort intresse!

Kokospelle sa...

Kul! Jag har verkligen spånat in på det här med att tända fler eldar och att sova ute. Det får mig att ta livet lite lättare vilket kan behövas. Back to basic liksom... att vara närvarande och att inte krångla till i onödan.

Bus-kompis sa...

Och så gör du oss andra avundsjuka, vilket är en bra inspiration till efterföljd.