måndag 25 januari 2010

Flosjönästet i januari

När man campar i januari behöver man garanterat inget myggnät och det här var ändå inte den kallaste av nätter. Temperaturen var runt sju minus när vi anlände till vindskyddet på Flosjönästet vid Halvarsnorens strand. Strax bredvid Björn Ulveus tidigare(?) sommartorp


Visa större karta

Framåt kvällen var det säkert under tio minus eftersom ölen i burken frös innan jag hann dricka ur den. En halvmåne lös upp lagom för en kvällspromenad på isen efter korvgrillning och kaffe med kexchoklad. Att det var kallare än vanligt förstod vi när hunden kröp in i sovsäcken innan systern hann dit och hon bad honom snällt att kliva ur påsen. Hon hann dock bara vända ryggen till så kröp han dit igen vilket aldrig hänt tidigare. Så hon fick vackert dela sovsäcken med en bordercollie modell större.
Intressant att notera att av packningen att döma ser det ut som om vi skulle vara här en vecka och inte en natt men så här blir det antagligen om man korsar tattare med skogssamer. Inget ordning..... Det är fantastiskt hur mycket tre personer kan bära om det inte är alltför långt att gå. Vi var tvungna att ta med ved denna gång vilket förklarar den blå lådan.
Lägg märke till den frusna hunden under jackan vid det blå liggunderlaget.


Bäddat med tre underlag i tre olika material i förhoppning att ryggen inte skulle vara helt stel på morgonen. Det var den ändå kan jag säga. Hela jag sover förträffligt i det fria det enda som knakar är kotorna som inte gillar det hårda underlaget.

Mer bilder på picasa webalbum

1 kommentar:

Malin sa...

Hu så kallt...men pirrigt mysigt på samma gång...inte utan att det blir funderingar på att dra igång liknande äventyr här...Nja kanske inte börja mitt i smällkalla vintern men fram igenom...
Förstår att det var kallt när vovven valde att krypa ner i sovsäcken och sicken bra extravärme det måtte ha blivit....

Kramen från Malin