lördag 2 januari 2010

En sorgens dag - idag startade varg-sl(j)akten

Idag skäms jag för att vara svensk. 12000 jägare invaderar vår skog för att skjuta bort 10 procent av våra svenska vargar. Det är som att spela rysk roulette för det är inte utvalda problemvargar de skjuter, det är urskillningslöst utan hänsyn till om det är fungerande flockar som varken tagit tamdjur eller hundar.

I dalarna hade man 9 tilldelat och 13 påskjutna. Man har alltså skjutit fyra fler än tilldelat. De har fått använda motorfordon i jakten vilket aldrig tillåts annars. Det är en skam för Sverige och framförallt för den svenska jägarkåren.
Det har varit många bomskott och skadeskjutningar under dagen. Med jägarförbundet som viltvårdare behövs inga fiender. Dra in viltvårdsanslagen för jägarförbundet omgående!

Information från Statens Veterinärmedicinska Anstalt
http://www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Vilda-djur/Allman-information-om-vilt/Stora-rovdjur/Vargjakt/

Det lär inte hjälpa nu men för framtiden kanske:

http://upprop.nu/ODGQ "Nej till licensjakt på varg"

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag upprör mig också på denna jävliga jakt. Är ju som du vet uppvuxen med jakt och föredrar att äta kött från eget skjutet. Men detta! :0
Hur skall vi leva med detta. Skam, det är vad jag känner!

Tack för tipset med listan. Uppdraget utfört! :)

Malins-kuriosa sa...

Vi har Kroppefjäll inte så långt härifrån och där ska de visst skjutas 3 vargar...helt sanslöst hela denna soppan...
Dessa skjutgalna jägare borde verkligen granskas...risken är stor att kvoten de fått sig tilldelade överskrids och att det verkliga antalet vargar som skjuts mörkas...En sådan här jakt (om den ska behövas) borde skötas av veterinärer och inte vara en "nöjesjakt!
Jag för min del vill ha kvar vargarna så som de alltid har levat - i sin frihet och som en del av vår natur...De som finns på Kroppefjäll lever inom ett naturreservat och håller sig inom ett område...deras eget...
Det som händer nu är stor skam och risken är att det når ut...Det är sant att man skäms för att vara svensk!

Kramen från Malin