onsdag 14 maj 2008

Bästa grillen - en plåtlåda med galler

Det finns med skorsten, utan skorsten, fjärrstyrda, med el, utan el, med kåpor, lock, trähandtag och gud vet vad. Trendiga med tillhörande utekök. Grillmarknaden lägger nu ut sitt sortiment i tidningar och annonser. Men faktum är att det godaste grillade köttet jag någonsin har ätit var lamm tillagades i en hopsvetsad plåtlåda ungefär 20 x 60 cm och nån decimeter djup och ett litet galler på. Den stod på trottoaren utanför en liten restaurang i en liten bergsby någonstans i Atlasbergen i Marocko. Lammet hade betat rosmarin och lavendel på bergssluttningarna innan slakt vilket säkert gjorde sitt till.
Grillningen var dock perfekt! En plåtlåda, ett galler och lite kol och god passning är faktiskt allt man behöver när råvaran är i toppklass.

"Min smak är enkel, endast det bästa är gott nog" Oscar Wilde

Inga kommentarer: