onsdag 28 oktober 2009

En Gud i vår tid

Det har varit en del debatt kring detta att Svenska kyrkan äntligen fick tummen ur och lät personer av samma kön gifta sig där om de så önskar. Vissa har lite svårt att acceptera det med hänvisning till diverse bibeltexter - vissa skrivna för sisådär 3500 år sedan.
När bibeln talar om äktenskapet går man tillbaka till 1 Mos 2:18-25 om hur Gud instiftade förbundet mellan man och kvinna i tidens början. Det var ju väldigt, väldigt länge sedan och då ska vi komma ihåg att enligt bibeln fanns det bara två människor när det begav sig - Adam och Eva. Gud sade förutom detta något om att de skulle föröka sig och det gjorde de minsann - med besked. Enligt Wikipedia så beräknades jorden ha en befolkning på ungefär 6,6 miljarder människor i juni 2008 och mot den bakgrunden är det väl inte helt omöjligt att Gud kommit på lite andra tankar idag när det närmar sig 7 miljarder?

Ett tricks skulle kunna vara att Gud reviderar det äktenskap han uttalade sig om och utvidga det hela till att låta människor av samma kön gifta sig för att på något vis bromsa takten på förökningen men ändå bevara äktenskapet som idé.

Inga kommentarer: