fredag 4 september 2009

Rubriken på dödsattesten

Om en man som har svår cancer får svininfluensa och sedan avlider efter fem dagar. Har han då dött av svininfluensa kan jag inte låta bli att undra? Eller vad står det egentligen i dödsattesten? Kvällstidningar vet att sätta rubriker.

En gång stod det att en "MC-förare fastnade i elledning" och då tänker åtminstone jag att det var helvete vad han måste ha kört fort när han vurpade som hamnade långt uppe bland elledningarna. Men så var det inte om man läste inne i tidningen. Det var en person som arbetade upp i stolparna med elledningarna men som körde motorcykel på sin fritid. Ordet MC har minst sagt använts lite slarvigt i detta fall och många andra.

I vår lokaltidning stod en rubik för ett par veckor sedan efter ett synnerligen tragiskt fall då en ung kille körde crosscykel på regnvåt asfalt och enligt vittnen var klapp-kanon - full som en kastrull tidigare under natten att "En man död i Motocross olycka"!? Det borde väl ha stått "En man död i fyllekörning" eller något likande?

Och tillbaka till svininfluensan. Med ovanstående logik undrar jag. Den där långtradarchauffören i Norge som uppgavs ha dött av svininfluensan under färd. Krockade han eller?

Inga kommentarer: