fredag 15 oktober 2010

Nordanvindar vid Rasbackstjärnen

När vi anlände till Rasbackstjärnens vindskydd imponerade först den nybyggda vedboden. Fast som en - vid det här laget ganska rutinerad uteliggare - undrar jag för det första varför de gjorde en sån fjuttig dörr i ena hörnet, för det andra varför man lagt in stora, tunga, sega granstockar anpassade för lyftkran och slutligen dessutom ackompanjerat med världens slöaste och uslaste såg. Detta var verkligen inte ved för en söndagsutflykt och rastplatsen ligger ändå bredvid Bergslagsleden. Det tog inte lång stund förrens vi greps av en förfärlig lust att elda upp den nybyggda vedbon i sin helhet ..... 8-/

Att det ska vara lite halvkallt i oktober är jag beredd på, men inte att det ska blåsa in en konstant nordanvind rakt in i vindskyddet hela kvällen. Den trista eldstaden som såg ut som en plåtlåda var inte heller riktigt anpassad till den sträva väderleken och tillsammans med de gigantiska sega granstockarna i vedboden var den en smärre katastrof. Det ville inte riktigt ta sig i Nordanvinden.
Vi öste på stickor och strån och diverse andra mer hanterbara pinnar som vi hittade på marken och när slutligen lilla systern grep sig an en av stockarna som antagligen var något som blev över när de byggde sittbänkarna tog det sig till sist.
Lagom till sängdags var det en fin glödbädd.

Det var en frisk absolut stjärnklar natt och Nordanvinden ven kring enmanstälten. Sovsäckar och ylleunderställ höll mig dock varm hela natten och det vara bara vid femtiden det blev lite kallt om ändan när kvällens öl och kaffe tryckte på. På morgonen var tälten täckta av frost och det säkert ned mot tio minus, för minsta lilla piller man skulle göra så värkte händerna av kylan. Vi hade inte riktigt laddat för vinter redan.

Men det var en frisk och stärkande tur som gav massor av välbehövlig energi. Gott kaffe och god lammkebab höll oss uppe. Fast jag undrar varför jag köpte sån dyr kåsa när det tydligen går lika bra med en avklippt halvliters petflaska.....












Frostig och kylig morgon


Fler bilder finns här: http://picasaweb.google.com/kokospelle/Rasbackstjarn#

2 kommentarer:

Ylva sa...

För att kåsan är snyggare kanske..?

Malin sa...

Ni är inte dåligt...brrr och hutter säger jag men säkerligen uppfriskande o stärkande för själen...

Kram från Malin