söndag 23 mars 2008

Kemikalie-chips

På en påse Lantchips, kravmärkta kan man läsa att dessa kravmärkta chips kan variera något i färgen. Detta beror enligt tillverkaren på att potatisen lagras i rum utan kemikalier(!) .

Jag måste säga att jag skulle vilja se motsvarande liknande text på de konventionella chipsen fast tvärtom då: "Observera att dessa chips har exakt likadan färg och att detta beror på att potatisen lagras i rum med kemikalier".
Vilka kemikalier undrar jag genast...

Förresten var chips från början en ilskpropps protest som sedermera blev en succé. Följande står att läsa på Svenska Lantchips hemsida:

"Kocken fick nog
Det sägs att de första chipsen tillverkades på en restaurang i New York på 1860-talet. Restaurangen hade mycket kräsna gäster med höga krav på matlagningen. När en av gästerna ständigt klagade på den stekta potatisen fick kocken nog. Han skivade potatisen så tunt det gick och stekte den i så mycket olja att den blev friterad. Potatisskivorna serverades varma och saltade som tillbehör till maten. Gästen blev mycket nöjd, den nya potatisrätten som kallades chips blev en succé och hamnade på den ordinarie menyn."

Detta kan vara bra att komma ihåg t.ex. när någon närstående ilskar upp sig. Man vet aldrig vad nytt det kan leda till..

Inga kommentarer: