söndag 12 juli 2009

Spagetti i lyxigt sällskap

Igår hade jag en god vän på besök. Den vännen hade en flaska MASI Campofiorin 2006 med sig i korgen och jag stodför maten. Det blev en spagetti Carbonara och ibland blir kombinationen vin och mat 5 av 5 möjliga. Godare kan man inte få på värsta Italienska restautangen helt säkert.

Stek på bacon eller ännu hellre pancetta om du bor avigt till (stört omöjligt att få tag på inom sex mils omkrets här i Bergslagsskogen). Koka vit spagetti gjord på durumvete (ingen jävla fiberspagetti) al dente. Blanda i nymald svartpeppar, riktig grädde och bacon. Upp på tallriken och toppa med en rå äggula och massor av färskriven parmensan. Häll upp det underbara vinet som inte gav skuggan av huvudvärk trots två glas (jag är lite klen när det gäller rödvin)

Mamma Mia!

2 kommentarer:

Lilla B sa...

Det lät både gott och nyttigt! Hur i helskotta får du honungsrosen att överleva? Är det inte växtzon 5 hos dig?
Jag har suttit och glott på bilden med största möjliga avundsjuka, ska du veta.

Kokospelle sa...

Närmare sex till och med. Ingen aning faktiskt för till och med Flammentanzen får kämpa. Slänger på den lite hästskit på vårkanten och lämnar den ganska ostörd och orörd fast nu hotar den med att ta ned takpannorna så jag får nog klippa till den snart...