måndag 13 juli 2009

Leksaker för vuxnaMitt kök är inte stort men det blir aldrig så trångt att det inte går att klämma in en ny köksmaskin. Jag vill gärna framstå som anspråkslös och enkel till min läggning men jag har tvärtemot denna föreställning om mig själv - en bisarr last. Jag är barnsligt förtjust i maskiner och apparater av allehanda slag.


Nu har jag inhandlat två nya viddunder att leka med. En glassmaskin med display som jag inte hunnit prova än eftersom jag har haft fullt upp med att göra juice i den nya Råsaftscentrifugen. En råsaftscentrifug motsvarade alla begärda förväntningar hos en köksmaskingalning som mig. Det här var kul!
I ett rör stoppar man ner hela äpplen, morötter, ananas, lime, broccoli, spenat, ingefära, vattenmelon eller vad man nu råkar ha hemma. Det behövs inget skalande och hackande utan det är bara att slänga i stora bitar med skal så länge det går ned genom röret, på med full effekt och ett tryck med medföljande matare. BRUM!

Sedan rasslar det till och ut i en liten pip ned i en tillbringare rinner jättegod juice. I bakänden kommer skalet och resterna ut i en liten låda. Amazing!

Resterna förresten har jag räknat ut att jag kan ge till hästarna åtminstone när jag gör på morötter och äpplen.

Nu ska jag leta bland glassrecepten vad jag ska inviga Krupsen med. Man skulle kanske kunna ta juicen och hälla ned den i glassmaskinen när man tröttnat på att dricka juice?

2 kommentarer:

Malin sa...

Hallå där! Blev nyfiken på vem damen i hatten var då jag var inne på "lilla B,s" blogg...Nu har jag läst lite på din sida och fått fnissat en hel del...Du skriver så där "råkrast" som jag gillar och jag har känt igen mig vid ett flertal tillfällen...Bl a i det senaste inlägget...upplever också mig själv som väldigt "enkel och jordnära" men tekniken fascinerar mig...det är ett faktum och varför inte underlätta sin vardag när det finns möjligheter...få tid över till annat...Däremot har hushållsmaskinerna det aber med sig att jag avskyr att diska alla finurliga skrymslen de brukar innehålla...

Från Malin som säkerligen kikar in igen!

Kokospelle sa...

Åh, Tack så mycket för titten. Diska har jag inget emot men det där plockandet i och ur diskstället klarar jag mig utan. Jag har märkligt nog ingen diskmaskin trots alla apparater. Den där juicemaskinen är rätt enkel att diska bara man tar det INNAN man dricker upp saften. 8-/
Välkommen tillbaka
Vänligen Kokospelle