torsdag 4 december 2008

SLV vill att vi ska äta ungefär som sumobrottare

Följ tallriksmodellen och bli i form för Sumobrottning.
Lars-Erik Litzfeldt skriver i Aftonbladet om vilket diet som sumobrottare håller för att bli så tjocka som möjligt och de stora likheter denna diet har med livsmedelsverkets rekommendationer. Dessa gigantiska män skummar bort fettet från sin köttsoppa som tydligen i sin tur ska ha vissa likheter med vissa recept från viktväktarna(!) med stor noggrannhet så att inte en gnutta fett ska simma kvar på ytan.
Det skulle kanske kunna förklara varför svenskar och framförallt amerikaner blir tjockare och tjockare med åren fast vi totalt sett äter mindre och mindre fett med åren allt enligt statens och livsmedelsföretagen önskemål? Amerikanska snabbköp är fullproppade med varor som garanterar "free from fat" kaffebröd, glass, mjölk, creme fraiche och det krävs inget större IQ för att fatta att det är något som inte stämmer här. Men SLV framhärdar om beprövad erfarenhet.
Själv har jag med hjälp av ett dietist program i perioder knappat in allt som jag har ätit och mina proportioner är ungefär de omvända mot vad som rekommenderas av myndigheten som ca 50% fett mest mättat fett, 25% protein och 25% kolhydrater. Ikväll blir det nyrökt lammfiol, äggröra, en skiva hårt bröd och en klick cremefraiche med massor av TE!!!

2 kommentarer:

Bianca B sa...

Jag brukar undra - allt fettet dom tar bort ur produkterna - vart tar det vägen? Eldar man upp det i fjärrvärmeverken? Smörjer skorna? Kosmetika kanske?
/Bianca B med en hemgjord glassröra bestående av frysta jordgubbar ihopvispad med fullfettsgrädde och banan. Mums.

Kokospelle sa...

Man kanske blandar låter det genomgå en kemisk process och gör margarin av det? Det vore väl en lönsam produktion.
Ut med fett, in med vatten och diverse E-nummer av typen konsistensgivare häll i gluskossirap för att få det ätligt och sälj det dyrare än originalet som light.
Ta sedan det utdragna fettet och extrahera med extraktionsbensin, fosforsyra, lut, blekmedel, nickelkatalysator och natriummetylat, gör massor av reklam om "nyttiga", "naturliga" margariner och sälj även det.