tisdag 30 december 2008

Prylar och saker

Alla dessa prylar som för närvarande och återigen håller på att svämma över alla bräddar. De glider runt i huset från stolar, till bord, ned i lådor och korgar i en salig röra. Jag vet snart inte var jag har någonting. Har jag nämnt det förut?
Om jag åtminstone kunde lägga saker som hör ihop på samma ställe så skulle det underlätta betydligt. Jag har förresten märkt att inhandlande av den ena förvaringsboxen efter den andra tenderar att inte lösa något på sikt.
Lyckliga människor som har ett enda intresse som de helhjärtat ägnar sig åt och blir expert på. Jag håller på och provar allt möjligt och kan lite grann om mycket undantaget hästar kanske som jag har rätt bra kläm på. Genom åren har jag och gör ännu med vissa undantag:

Utan inbördes ordning:

Målat i olja
Målat i akvarell
Målat i pastell
Tecknat
Spånat in på datorer
Fotograferat
Gjort tennbroderi
Stickat tröjor
Broderat dukar
Virkat dukar
Sytt gardiner och kläder
Ridit (say no more)
Skjutit med pilbåge (!) såld dock
Fiskat
Gjort smycken
Odlat
LÄST (här har också sålt och gett bort massor av böcker – men det kommer ju nya hela tiden)
Spelat Fiol
Spelat Flöjt
Spelat Djembetrumma
Spelat Darboka
Yogat
Löpning
Slalom (sålt)
Åkt skridskor
Snickrat
Gjort egna hudkrämer och tvålar
m.m.

(Jag har lite svårt för att specialisera mig). Det behövs utrustning till detta experimenterande av fritidsintressen och hobbys. Jag har dessutom ett löjligt intresse för hushållsmaskiner. Sedan tillkommer kläder, skor, smycken, gardiner, prydnadssaker, ljuslyktor, verktyg, dukar, husgeråd, muttrar, skruv och andra små och stora bra att ha grejor. GAH! Och vem vet när jag får lust att göra ett tennbroderi igen, det kan ju hända när som helst och då är det jättesnopet om man har kastat bort allt.

Inga kommentarer: