söndag 30 november 2008

En stund i stallet


Är det inte jobbigt att ha häst och skotta skit varenda dag? Den frågan får jag emellanåt. Svaret måste bli att det är hur jobbigt som helst att ha häst, det är guvevars inget för soffpotatisar men att skotta skit eller som det heter på hästfackspråk "mocka" hör inte till det jobbiga.

Det är jobbigt att köra hö, betala försäkringsräkningar, bära vatten och hämta spån för att nämna något. Däremot är mockningen rena rama meditationen och det är inte bara jag som har vittnat om detta fenomen.

Jag kommer inte att bli det minsta förvånad om framtidens psykiatriforskning kommer fram till att hästskit innehåller ett lugnande ämne i klass med morfin som kan inhaleras. Vissa dagar är denna kvart pillandes med hästlortar bland hyvelspånen dagens lugnaste och mest fridfulla stund. Kanske var det därför Jesus valde att födas i ett stall? Epiduralbedövning var knappast ett alternativ år 0.

Fjärran från världens larm och vedermödor kan man återigen höra vad man tänker och stressen tillsammans med gammal tung energi kan bokstavligen hamna i skottkärran för att kunna köras ut på dynghögen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Halleluja!

stefan backius sa...

Vadå jesus valde att födas i ett stall. Hur vet du att han "valde"? Myten om valfriheten är uppenbarligen utbredd i värsta laget. Inte har väl heller "herren" gett oss möjlgheten att välja, vi fick en tillvaro - take it (and don´t leave it) ...

Unknown sa...

Hum bara för att det inte går att leda i bevis att han valde innebär ju inte det att han inte gjorde det. Torde vara lika svårt att bevisa det ;)
Alltså har vi bara vår "tro" kvar och då är ju plötsligt allt möjligt :)