måndag 16 juni 2008

Power of Prayer

Masaru Emoto heter en japan som har utvecklat en speciell teknik för att fotografera vattenkristaller genom att snabbt frysa en droppe. Han har samlat vatten från olika hörn av världen alltifrån tappat ur kranarna i stora städer, skitiga floder och från källor och vattenfall. Resultatet är häpnadsväckande. Kristallerna skiljer sig åt avsevärt i struktur från de olika platserna. Det kanske inte förvånar att vattenkristaller från floden Seine i centrala Paris är fulare än en vattenkristall från en källa i bergen, men det som förvånar än mer är att när om vi sedan ber en bön och välsignar vattnet även från en ordinär vattenkran ändrar vattnet sina kristaller. Vatten som utsätts för olika ord eller musik antar olika former!
Och om en bön kan göra en sådan förändring för en droppe vatten vad kan det då inte göra för oss?

Läs mer här: Vattenkristaller och Power of Prayer

Det finns ett experiment du själv kan göra som några skolbarn fått pröva på i ett projekt för att funderar omkring hur ord påverkar. Placera kokt ris i två identiska glasburkar och skruva på locket. Tala sedan med riset varje dag till den ena burken säger du "Tack" och till den andra burken säger du "Idiot" och se på resultatet efter en månad. Själv har jag inte prövat men enligt de som gjort det blir riset man säger tack till i det närmaste fermenterat och som marschmallows medan det ruttar och blir svart i idiot-burken. Och om ord kan göra så med ris vad kan då ord göra med oss?

Läs mer här: Ordens makt

Be en bön för någon du känner som behöver extra kraft och säg några vänliga ord till någon. Vi består trots allt av 90% vatten förutom att vi dessutom har en själ. Och om ord kan påverka en droppe vatten så radikalt hur påverkar då ord och böner vår kropp och vår själ?

Inga kommentarer: