lördag 24 november 2007

Björnen och vådaskotten

Jägare borde vara mer rädda för varandra än för björn. Inte ens sin egen familj går de säkra för för nu har en fader klantat till det och skjutit sin egen son.

"Strax före klockan ett på lördagen driver jägarkompisarna en älg framför sig. Lite längre fram i skogen sitter pappan på pass. Plötsligt ser han en skugga i ögonvrån och skjuter. Sedan gör de den fasansfulla upptäckten. Det var ingen älg pappan hade skjutit sin egen son."

Han sköt på en skugga i ögonvrån!!! En skugga i ögonvrån?Hur jävla nonchalant och oaktsam får en fullvuxen beväpnad karl vara? Enligt artikeln var jägaren en erfaren jägare och då kan man bara undra hur de oerfarna är!

Att björn dödar människor hör trots allt till undantagen. Att jägare skjuter ihjäl andra jägare samt en och annan bärplockare händer betydligt mer frekvent. Nedan är ett litet axplock från TT.

Andra vådaskott
• En 80-årig älgjägare vådasköt 2002 en litauisk bärplockare till döds utanför Sundsvall.
• En 60-årig tysk man dog sedan han vådaskjutits av en annan tysk under ripjakt vid Högvålen i Härjedalen 2003.
• En 39-årig älgjägare vådasköts till döds 2005 utanför Dannemora i norra Uppland.
• Samma år dödades också en 67-årig älgjägare av en 78-årig jägare utanför Gällö i Jämtland.
• Kvällen före älgjakten 2005 sköts en 29-årig man ihjäl i en jaktstuga i norra Skåne.
• Under älgjakten utanför Mellerud i Dalsland i fjol hittades två jägare ihjälskjutna. Enligt polisen rörde det sig om ett vådaskott följt av ett självmord. (TT)

Inga kommentarer: