söndag 1 januari 2012

Utelivet 2011

Förra vintern var stenhård och årets kallaste var utan minsta tveken Extremnatten i februari. Den var förresten kallast någonsin och innehar rekordet och det hoppas jag den fortsätter med att vara. Det är nästan lite läskigt när det blir så där satans kallt.

Årets närmaste var marsnatten på Packersö. Bara någon kilometer hemifrån.

Överhuvudtaget bjöd året på mycket vildmarkskänsla då de stora rovdjuren hela tiden finns i vår absoluta närhet. De stora björnspåren på Djupdalshöjden och så vargylet i Oktober som toppade den erfarenheten.

Årets mest fridfulla och vilsamma utflykt var utan tvekan novemberövernattningen vid Märrjärvi tjärn. Så vilsam och stärkande inför vinterns ankomst.

Här finns alla utflykter under 2011 och även bakåt i tiden och den uppmärksamme ser genast att vi inte var ute prick en gång i månaden år 2011. Det har inte heller varit vår avsikt efter det första året som vi påbörjade i april 2009 som var mycket strikt.

Ibland sticker vi emellan med en liten vargspanartur eller med nåt annat fuffens(!) men vi är idag inte lika nitiska att det MÅSTE bli en natt i månaden. Vi tar det som det kommer och som det passar. Väl mött 2012!

Inga kommentarer: