söndag 8 januari 2012

The Full Wolf Moon - Vargmåne


Så här så månen ut i fredagskväll vid Nitälven. Kortet är taget med pappas Canon Powershot sx40 hs och här är månen inte riktigt full utan bara en föraning om vad som komma skall.
Imorgon är den dock helt på topp och då är det enligt infödda Amerikaner "the Full Wolf Moon" och kanske berodde det på att hungriga vargar ylade runt indianlägren i vinternatten? Att vargar bara ylar mot fullmånen är en myt men även myter har säkert något litet uns av sanning?
Sant är i alla fall att när månen är full i januari har vi en tendens att äta alldeles för mycket, att dricka alldeles för mycket och att spela alldeles för mycket för att försöka fylla upp vinterns tomhet, kyla och mörker..... Eller?

2 kommentarer:

Malin sa...

A ha...Det är därför jag "tvångsmässigt" trycker in hemrullade Mozartkulor (beklagligt namn) som glömdes bort i källaren efter julaftonen...Sover dåligt och är sugen på Semla mellan klocka 9 - 16 om dagarna...(har inte ätit en endaste Semla än)...mm.
Faktum är att vid vissa fullmånar så är jag lite "mer kocko"än annars o vissa beteenden blir mer tydliga...Indianerna var nog inte helt fel ute som med mycket annat de hade ordning på.

Fastnade för inlägget om riskokaren...det låter som något lämpligt för vår familj där ris/gryn är vardagsmat...Måste man ha ett Homeparty för att få tag på en sådan...Jag har varit på ett endaste sådant "möte" o kom hem med en helt värdelös vitlökspress (färgen var fin dock) - Jag är helt klart nyfiken på detta tillbehör.
Allt väl här o även om jag inte skriver så frekvent så finns min blogg kvar.
Kram från Malin

Kokospelle sa...

Hej Malin! Riskokaren är riktigt bra men man får inte vara för stor familj. 3 dl vanligt ris klarar den men det är ju till ungefär 4 personer. Du måste inte ha party men du bör gå på ett eller du kan också kolla om det finns någon konsult där du bor. De brukar aldrig vara omöjliga att ta hem vid sidan av partyn om man ber dom. Den kostar runt 250 kr men jag tycker det är värt pengarna.