lördag 7 januari 2012

Eskils koja i januari


Det var meningen att vi skulle tillbringa trettondagen i en lyxkoja med kamin och flera rum på Djupdalshöjden men tji fick vi. Här hemma är det precis så att snön täcker gräset på en hyggligt välklippt gräsmatt och nog för att vi begrep att det skulle vara mer snö uppåt höjderna. Men inte kunde vi tro att det skulle vara SÅ inihelvete mycket snö att inte ens Andreas fyrhjuling kunde ta sig fram. Det var helt omöjligt att ta sig fram på vettigt gångavstånd i den djupa snön.
Det var bara att vända mot dalen igen och så fick det bli en favorit i repris. Den betydligt mindre lyxiga men ack så mysiga Eskils koja. Det var bara minus tolv den är natten (förra gången var det minus 29) så det var en behaglig temperatur både utanför och innanför kojan.

En trerätters serverades under kvällen:

Till förrätt:
Svenska Lantchips med en halv "handgranat" ( = 1 st 33cl Carlsberg Gold)

Till varmrätt:
Gagnefröra med vilt-och renskav i Hattings Pitabröd med den andra halvan av "handgranaten"

Till dessert:
Vaniljpannacotta med Noraslättens skogshallonsylt till det serverades kokkaffe i kåsa.

Kan man ha det bättre en fredagkväll? Mellan den andra och den tredje rätten gick vi en månskenspromenad i den vackra tallskogen och på den turen tränade på att inte ramla ned i bäcken när vi balanserade på smala träspångar i mörkret. Vi kom fram torrskodda och kaffesugna.

Efter frukost som bestod av ganska stora hönökakssnittar med tonfiskröra (om man lagt dom i hög hade man också kunna kalla det för smörgåstårta) gick vi en riktigt fin promenad runt hela Nitälvsbrännans och halva kaljoxadalens naturreservat denna fina vinterdag.

Inga kommentarer: