söndag 5 december 2010

Ännu en olycklig omständighet

Nu har det hänt igen att en jägare skjutit ihjäl en oskyldig vid älgjakt. En 71-årig skidåkare fick sätta livet till med hänvisning i vanlig ordning till "olyckliga omständigheter". För några månader sköt en jägare en häst med blått täcke i tron att det var ett vildsvin. Hästen föll död ned en bit ifrån huset där hästens ägarna satt och grillade. Och det är bara rena rama änglavakten att den här 7-åriga flickan fortfarande lever.

Om vi vanliga svenskar rörde oss i samma omfattning i skog och mark under själva älgjaktsveckan som under årets övriga tid, är jag helt säker på att det skulle bli betydligt fler "olyckliga omständigheter". Ingen normalbegåvad svensk vid sunda vätskor går nämligen ut i skogen denna dystra vecka i början av oktober (eller september för norra sverige).

Det går dock åt en och annan stackars bärplockare från andra länder som inte känner till koden "älgjakt pågår"

Samtidigt är det jägare som piper och gnäller mest om "den farliga vargen"
Det är så att man kan bli tokig att det inte är hårdare kontroll och föreskrifter för de som får bära skarpladdade vapen.

4 kommentarer:

Ylva sa...

Och som synes, borde vi hålla oss inne halva vintern också. Jaktsäsongerna är oerhört mycket längre nu än förr. Jägarkåren vill inte höra talas om någon jämförelse i farlighet, just nu är de empatiska värre. Fast man kan alltid ta en pinne och röra om i getingboet, sådant roar mig ibland :-)
http://www.jaktojagare.se/notiser/skidakare-ihjalskjuten-av-jagare

Kokospelle sa...

Skitbra. Det surrade till ordentligt i det boet och de stack vilt åt alla håll...

Ylva sa...

Jag undrar om några beteendevetare läser de här sidorna.Det borde vara givande.
Själv fascineras jag av allt de läser in, och angriper, som man aldrig har sagt

Malin sa...

Inte är ja beteendevetare men nått liknande...hm...Jag ger inte ett vitten för dessa lustmördare som dessutom allt som oftast "är i gasen" när det sga ska hålla efter viltbeståndet...skitsnack...Det är lustmord de ägnar sig åt...

Malin