måndag 13 december 2010

Sist i kön

Blir ni stressade av att hamna i långsammaste kön på ICA? Det blir inte jag, av den anledningen att jag gillar att se efter vad folk handlar. Jag kollar igenom varje vagn och varje korg med en falks ögon och drar mina egna slutsatser. Det är inte alldeles enkelt för man kan ju inte vrålstirra och dessutom blir det pinsamt om man skulle börja lyfta på varorna och kolla vad som ligger under. Men mycket går att lista sig till med svepande blickar över korgarna
Är personen ensamstående?
Sockerberoende?
Lat?
Fattig?
Gourmet?
Vegetarian?
Sportfreak?

Det finns iallafall en sak ni kan börja lägga märke till även om ni inte har den här märkliga böjelsen och det är att ju mer godis, läsk och chips det finns i vagnen desto större är sannolikheten att det enda som i någon mån liknar mat och som dyker upp på rullbandet är:

ICAs Lättmargarin, Lätta, Lätta och Lagom
Lättmjölk
Yoghurt light
Milda mat endast 5% fett
Lightost
Light light light i alla dess former.

Kolla får ni se. I sex fall av tio är dessa personer dessutom måttligt eller rejält överviktiga och använder Lypsyl...

Bingo!
Akta Er alltså för mig i matkön. Visa mig din matkasse och jag ska säga vem du är...

4 kommentarer:

Malin sa...

Det ju är samma sysselsättning som jag brukar ägna mig åt i kön på ica...o du har helt rätt - inte sällan dyker det upp viktväktar mat i färdiga lådor...Samma fenomen råder ofta vid lunchtid på restauranger...De runda personerna sitter och petar i någon sort sallad..."vanligt formade" tar dagens med sås o potatis...
Detta säger en del och jag funderar på vem de försöker lura...

Kram från Malin

Ylva sa...

Intressant sysselsättning.
Själv har jag ofta både godis och bullar och annat men aldrig någonsin en lightprodukt. Jag har fullkomlig lightfobi, om vi av misstag råkat köpa en lightdricka eller något annat så kan jag inte förmå mig att smaka en droppe utan den slängs utan pardon.

Lilla B sa...

Lignt går fetbort hos oss. Men det är otroligt så hårt fettskräcken sitter hos många fortfarande.

Ylva K B sa...

Hahaha jag ägnar mig åt samma sak men har konstaterat att det inte så ofta är light produkter i vagnen hos runda personer utan snarare Bregott, röd mjölk godis, pepsi osv. Men det är ju tur vi lever i ett fritt land, valet gör vi ju själva vad vi vill handla.