fredag 10 maj 2013

Grodspel och himla-get vid Nittbo i MajFörra året upptäckte vi det fina vindskyddet Nittbo vid Nittälven och när SMHI klunkade om regn denna planerade uteliggarnatt valde vi det igen. Det finns nämligen ett litet utskjutande tak på detta vindskydd så det går fint att elda även vid regn.
Fast SMHI kan inte spå väder för det kom inte en endaste droppe. Det var varmt, vindstilla och vackert hela kvällen.
Det som däremot inte var stilla en endaste sekund var de båda hundarna Tessy och Chikoro som höll oss alla taggade och på tårna denna majkväll. Hej hopp vad det gick bland rötter och träd - inte en lugn stund - men lyckliga hundar sprang, lekte och badade. Som tur är håller de sig kring oss hela tiden eftersom vallhundar är noga med att alla är samlade.

Även naturen håller låda så här års och när vi på kvällen gick ut på den väldigt speciella bron kunde vi förutom allt fågelliv höra grodorna sjunga. Massor av grodor stämde upp till sång och fyllde luften med ett mycket speciellt och egendomligt ljud.

Den som följt denna blogg minns tydligt att förra året höll göken låda hela natten och han koko-ade även detta år lite oroväckande på avstånd. Men Herr Gök verkade tack och lov inte vara riktigt på gång ännu. Så när vi gick och lade oss var det bara enkelbeckasinens sövande surr som ljöd i den tidiga majnatten.

Det enda jag har att gnälla på denna gång är dom jävla puckon som varit vid vindskyddet före oss och orkat släpa dit en hel påse med fulla flaskor och ölburkar men inte orkat ta dom därifrån när de är tomma. Jag undrar vilka de är och hur de ser ut och är funtade som gör så där?
- Matte- Hallå, kolla häråt - är det där min frukost?
- Ser väldigt gott ut....
-Du får nog smaka Chikoro

Inga kommentarer: