måndag 10 oktober 2011

Oktobermåne - The Full Hunters Moon

När skörden är inne, löven har fallit och åkrarna ligger bara är det lättare att se i skogen vid denna fullmåne. Lite oroväckande eftersom vi planerar tisdagsnatten för månadens uteliv. Mitt i första älgjaktsveckan! Hur smart är det?
Svenska Jägarförbundet klappar sig ibland för bröstet och konstaterar att det inte blir så många(!) människor skjutna under älgjakten. Men det beror ju på att ingen normal svensk vid någorlunda sinnes fulla bruk sätter sin fot i skogen denna vecka. OM de gjorde det är jag helt säker på att statistiken beträffande avskjutningen av Homo Sapiens skulle bli betydligt större. Nu är det mest oupplysta svampplockande tyskar, polack eller litauer som stryker med eftersom de inte har fått lära sig något om denna älgjakt som bedrivs i nån slags masspsykosliknande form. Förutom jägarna själva då förstås, det går ju åt en och annan.

Men vi då... 8-/ Gulp!

Jag ska nog inte välja ett vindskydd som ligger alltför långt ute i vildmarken.

Men jag ska stirra in i The Full Hunters Moon och ställa en fråga för då kommer det att stå klart för mig vad som behöver göras. Detta enligt infödda amerikaner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

O, vad jag gillar din blogg och dina inlägg där. Tvillingsjäl.

Kokospelle sa...

Det var roligt att höra :-)