tisdag 10 augusti 2010

Kokospelle goes festival - Urkult 2010


Det är så att man blir förvånad själv då man vid närmare 50 än 40 packar bilen och ger sig iväg på festival i dagarna tre. Jag som knappt går ut annars och de få gånger jag gör det är jag som askungen och går hem före midnatt.

Urkult är ...... vad ska man säga en lite alternativ festival i Norrland med världsmusik. Förutom artister av världsklass är inriktningen ekologisk, röd-grön och flum. Det var en fin festival många barnfamiljer då det fanns massor av aktiviteter och lekplatser, blandade åldrar och hela Sveriges(?) rastafaris och överlevande hippies samlade på ett och samma ställe i trasselhår, färgglada mössor, ballongbyxor och annat tillhörande tingel-tangel.

Urkultsplatsen ligger på en vacker höjd med gles tallskog i Näsåker invid Nämforsen i Ångermanälven. Platsen har varit en samlingsplats för människor sedan stenåldern vilket de många hällristningarna och andra fynd vittnar om.

Detta blev en megados i upplevelser där den ena höjdpunkten som avlöste den andra. Allt från arkeologiska exkursioner via massor av god mat till fantastiska konserter med bland annat Theresa Andersson, Kroke, Mari Boine och många många fler.

Inga kommentarer: