Ta en bit halloumi och stek i en teflonpanna. Ingen olja behövs det blir faktiskt bättre utan. Ta en påse blandad sallad (om det inte är säsong för egen) gärna en variant som innehåller ruccola. Strö ut salladen på en tallrik fördela den stekta halloumin ovanpå. Halloumin ska var stekt så att den är brun. Koka ett ägg så löskokt det går (precis så att det går att skala det) eller pochera det om du är händig, Orkar du varken koka eller pochera så skit i det då men separera gulan från vitan och använd gulan.
Dela några kärnlösa vindruvor (fanns perfekta ecologiska kravmärkta i vår ica butik häromdagen) eller ekologiska körsbärstomater och kasta ut över tallriken lite huller om buller. Ringla över flytande honung, lite balsamvinäger alternativt pressad lime/citron samt ringla på god olivolja. Slutligen dela det LÖSkokta ägget mitt över så att det klafsar ner sig i den där härligheten (eller bara en rå äggula) och njut.
Det här kan säkert varieras? Lite hackad chili skulle nog inte vara helt fel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar