lördag 2 november 2013

Alla helgona Alla redan?

Äntligen november. Denna höst har vanligt ovanligt hektisk och mycket blev inte som planerat. Människan spår men Gud rår, vissa saker har dock varit helt självförvållat. Som det här ko-projektet... Förra veckan var familjen som bor Mitt i byn bortresta och jag fick lära mig att mjölka en andels-kon på allvar då endast jag och min syster lärt oss detta fullt ut. Jag kan därmed lägga till ännu en punkt på min skrytlista. Med militärisk disciplin har det varit uppstigning kl 5:30, hästmatning, hundpromenad (med systerns hund som lägligt var på kurs precis denna vecka och inte kunde bistå) , mjölkning, lönearbete på heltid, hemkomst, fårkontroll, hästmatning (också systerns), mjölkning med tillhörande sysslor, hundpromenad för att ramla i säng inför nästa dag.  Vansinnigt skojigt med en ko fast efter  12 pass i ladugården förutom heltidsjobb och allt annat som hör till ett hyggligt normalt liv som att borsta tänderna gör att jag idag är ganska mör men även nöjd. Det är nyttigt att testa lite gränser emellanåt.

Fast så värst mycket planering och firande av mina döda bundsförvanter blev det  inte detta år. Ikväll blir det ändå lammstek för oss levande och döda. Gravljus i trädgården, marschaller och en extra plats vid bordet.

Jag bugar inför all hjälp jag fått av levande (tack Gunvor och Per), Gud samt döda bundsförvanter, tomtar och änglar för att allt flöt på hela veckan utan en endaste incident. Till och med vädret var exceptionellt bra här i Bergslagen för att vara i slutet av oktober. Frid!

Inga kommentarer: