torsdag 5 april 2012

The Full Pink Moon i april


Den fulla rosa månen markerar att rosa phlox och andra tidiga vårblommor börjar spira igen - allt detta enligt infödda amerikaner. Fast här i hyttan blommar inte ens en endaste liten tussilago och det har varit närmare 10 grader kallt i flera nätter. Fast den rosa rosa tibasten har faktiskt börjat blomma på bar kvist inte långt härifrån. Uppe på närmaste rombohöjd enligt dagsfärsk uppgift så om någon vecka blir det både tibast och mosippa även här i dalgången.

Under alla omständigheter finns ett tydlig stråk av hopp i luften under den fulla rosa månen i april och om du går och funderar på att gifta dig är detta den allra bästa månen att fria under.

2 kommentarer:

Ann-Marie sa...

konstigt nog, trots att jag är uppvuxen "på landet", så är det bara ett par år sen jag upptäckte tibasten...helt otroligt! men vacker är den:)

Kokospelle sa...

Tibasten är en relativt sen bekantskap för mig också. Den är ju ganska sällsynt men kanske har den ökat något? Det skulle ju förklara en del av att man "aldrig" såg den förr. Luktar gott och ser nästan magisk ut med de skarpa rosa blommorna mot den i övrigt fortfarande kala skogen.