onsdag 25 februari 2009

Som gisslan hos AXA

För sisådär 25 år sedan cyklade jag Vättern Runt tre år på raken. Nåt sånt fjant som tjejvättern existerade inte då utan det var trettio mil runt sjön eller ingenting alls. Tjejvättern på vad är det 11 mil var träningspasset vi lade helgen före. Det är en av de tuffaste grenarna i en Svensk Klassiker.
Inför denna gigiantiska ansträngning brukade vi ägna oss åt kolhydratladdning med pasta som huvudrätt i en vecka. Allt i stil med Gunde och hans förbannade havregrynsgröt och vem anade då att vi motionärer i princip var hållna som gisslan av AXA och Kungsörnen hela bunten. Än idag sponsrar denna gryn och pastacirkus stora delar av de svenska motionsloppen tätt följda av diverse lightprodukter. Det vet alla som besökt sponsortälten på vårruset eller något annat motionslopp.
Helt vansinnigt! Idag vet jag bättre efter att ha läst på. Läst på tack vare att Internet har erbjudit informationskanaler vid sidan av media, livsmedelsverk och reklam. Vi borde ha laddat med smör och grädde istället. Som tur är var jag en fan av dessa livsmedel redan då och hällde med säkerhet både grädde och cremeFraiche i såsen tillsammans med pastan.

Jonas Colting heter en av Sveriges Tuffaste idrottsmän och här kan man läsa hans artikel om kolhydratbluffen i tidningen Runners World.

Gå till http://www.kostdoktorn.se/jonas-colting-om-kolhydratsbluffen

Passa på att läsa om bojkotten av Becel och Unilever när ni ändå är igång

Inga kommentarer: