söndag 1 mars 2009

EU hotar vår frihet till hälsa

EU vill förbjuda vitaminer och mineraler i terapeutiska doser. Det vill säga selentillskott som innehåller mer selen än att det motsvarar två paranötter inte får sälja fritt och den maximala dosen för betakaroten skulle vara 7 mg vilket motsvarar en och en halv morot.
Vi ska alltså inte få välja fritt vilka hälsopreparat vi vill äta däremot är det helt ok att både supa och röka ihjäl sig i EU samt att äta läkemedel som skrivs ut i allt större omfattning. En studie visar att var tredje akutinläggning av äldre patienter kan sättas i samband med biverkningar av receptbelagda mediciner. Vår mat innehåller tillsatser som inte är fullständigt prövade utan mycket väl kan vara skadliga för både människor och miljö. Men när det kommer till vitaminer och mineraler då helt plötsligt "skall försiktighetsprincipen råda". Det är så att man kan bli tokig för mindre.
En normalbegåvad svensk kan räkna ut med arschlet att detta är en stark lobby från kapitalet med läkemedelsindustrin i spetsen. De vill knappast att vi ska bli friska för det är inte bra för affärerna. Money talks! När folk håller sig friska på egen hand uppstår ett hot mot läkemedelskomplexet.
Parallellt pågår också ett arbete med att förbjuda homeopatiska och antroposofiska läkemedel till förmån för "skolmedicinen". Vi som ser en större helhet får till slut inga alternativ.

Vill du stödja motkrafterna kan du gå in på:
www.vitaminfreedom.org
Den antroposofiska rörelsen som hotas av en total utplåning bedriver en kampanj och om du också vill skriva på går du in på www.eliant.ni

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig tagit en vitamintablett frivilligt i hela mitt liv men håller ändå med dig i sak. Det finns nog lite annat EU kan bry sig om ifall de månar om vår hälsa. Din analys om vad som ligger bakom kan jag också tro på.
Däremot är jag lite vacklande till var man ska dra gränsen för att utnyttja sjuka människors desperation. Att tjäna pengar på rent hokus pokus (läs: homeopati m.m. he-he)är i vissa lägen så förkastligt att det bör vara förbjudet. Tror jag.

stefan backius sa...

EU rallyt borde stoppas! Juni 2009.