onsdag 6 juli 2011

På vargspan bland kullersten och gamla trähus

Det blev ingen uteliggarnatt i juni. På sommaren är det så mycket natur ändå på något vis. Dessutom är hela naturen full av kryp. Det finns enligt min syster 80 olika sorters knott, bara så ni vet. Jag upprepar: 80 olika modeller av knott! så alltid är det någon som är i farten.

Istället gjorde min pappa och jag precis tvärtom i slutet av juni. Vi åkte en dag till Sveriges största stad för att promenera. Där är garanterat knottfritt och paradoxalt nog tycker jag om att anonym vandra på kullerstensbelagda gator mellan höga hus som kontrast någon gång ibland.
Fast en sak räknade vi listigt ut, nu skulle vi väl ändå kunna få se varg? I en inhägnad på Skansen ska de väl ändå inte gå att missa? Men helt stört omöjligt verkar det vara att få syn på en - för inte ens i hägnet på Skansen lyckades vi. Det enda som hände var att en skata lyckades bajsa på mig där jag stod och stirrade in över staketet.

En härlig dag i stora staden men det är ändå skönt när det börjar glesna mellan husen upp mot de mörka bergslagsskogarna.

1 kommentar:

Malin sa...

Hi hi...visst är det kontrasterna i livet som gör det...
Storstan är trevlig på sitt sätt och det finns alltid nått att se och kika på...en ständig puls som är trevlig och väldigt skön att kunna ta sig i från...
Ha de gott!

Kram Malin