torsdag 2 juni 2011

Ge apan i dig en chans


Jag har köpt mig ett par nya skor eller vad man nu ska kalla det? De passar väl inte till finkjolen direkt men annars är de stencoola? Vibram Five Fingers och jag provade dom idag på den tidiga morgonpromenaden- ca 4 kilometer. VFF är hur sköna som helst och helt plötsligt fick jag lust att börja springa igen och då sprang jag och jäklars vad häftigt det var. Aldrig mer ett par Nike säger jag bara eller nåt annat dravel, det här var grejer det.
Jag kommer förmodligen få en grym träningsvärk för steget och nedslaget blir helt annorlunda än i ett par vanliga skor. Undrar helt plötsligt varför andra skor s.k. "vanliga" skor ser ut som de gör?

2 kommentarer:

carla sa...

Vad coola! Hur mycket kostar dom? Får man skavsår?

Kokospelle sa...

Hej Carla! 1190 kr på Addnature och där är det fri retur om det inte passar eller att man ångrar sig. Modellen heter KSO.
jag mätte fötterna enligt anvisning.
Jag tänkte ett tag att jag var helknäpp som köpte dyra VFF-skor på nätet utan att ha provat och gick i vånda några dagar. Men det blev ett kanonköp. De sitter som gjutna så skavsår ska det inte bli, jag köpte dessutom ett par tunna tunna tåullstrumpor också även om man kan var barfota i skorna. Fast strumporna köpte jag på northsport (som också har skorna).
Det känns i fötterna på längre promenader att de fått börja jobba på ett annat sätt.