tisdag 27 augusti 2013

lördag 24 augusti 2013

Märrjärvi - en sensommarnatt i augusti

Märrjärvi heter den lilla tjärnen som ligger längst bort i Dansarbackens naturreservat. Men om man inte är rädd om underredet på bilen kan man nå den fina lägerplatsen från baksidan av reservatet. Det var inte vi - rädd om underredet - så vi körde så att säga dit bakvägen. Fast den som orkar att gå kan med fördel gå den långa vägen för det är en vacker sträcka och bra spångat.
Märrjärvi visade sig från sin bästa sida och bjöd på en förstklassig natt i vildmarken. Endast enstaka mygg, mjuk mossa att ligga på och så känslan av närhet till skogens alla djur.








onsdag 14 augusti 2013

Konsten att tänka positivt

Nu går det ofelbart mot höst och mörkare tider och skolorna börjar i dagarna. Det är alltid ett visst vemod när jag ser sommaren gå mot sitt slut och flyttfåglarna vända tillbaka mot söder.
Fast då tänker jag som så - att augusti räknas faktiskt till sommarmånaderna och halva augusti är ju faktiskt kvar.
 September och oktober brukar bjuda på många klara vackra och även varma dagar som man kan tillbringa i naturen och jag mår ofta som bäst under höstmånaderna. November är årets mest kravlösa månad med tid för vila och återkoppling - jag tycker om när det blir mörkt och då får jag använda min fina pannlampa igen. December är dessvärre i svartaste laget men då vänder det ju igen och går mot ljuset. Runt jul blir det dessutom lite extra ledigheter att se fram emot och i mellandagarna brukar frökatalogerna dimpa ned i brevlådan för det är då dags att sätta chili och paprika i januari. Sedan kommer det två tunga grismånader- Januari och februari - svinkalla och trots vändningen den 21 december är det ännu mörkt och vid det här laget börjar man bli grymt trött på kyla och mörker.
Men kommer vi bara till mars så blir det vårdagjämning, solen börjar värma, talgoxen spela och svanarna återvänder till Tysslingen. Då går det lite lättare igen och knopparna sväller.

Och va fan två månader kan man väl stå ut?

Sommaren 2013 turbo

Idag är det sista dagen på semestern och jag ser att jag inte skrivit en endaste blogg rad på hela sommaren. På sätt och vis ett gott tecken att jag inte suttit vid datorn så mycket. Det var nog finaste sommaren i mannaminne åtminstone beträffande vädret. Dessvärre innehöll den en del lite tyngre element. Nämnas kan att den allra finaste Katten Zorro inte längre finns. Hans urinvägsproblem blev värre och värre och i slutet av juni fick vi lov att avliva honom. En svart dag mitt i solskenet!

 Facebook är annars ett enklare forum än en blogg så jag här listar några snabb från fejjan som sammanfattning.

8 juni "Spanar efter sjöjungfrur vid Grönemad i Bohuslän"
 

1 juli "Paltlunch kusinerna i Forsmark, Lappland — med Helena Backius och 3 andra"
7 juli: Tältar - i trädgårn ja.... Är det semester så är det...och har man en och annan skruv lös så skitsamma. Vackrare än så här blir det inte en sommarnatt i juli och det gäller att ta vara på stunderna vi får
Den som vill se mer kan söka efter kokospelle på FB då de flesta inlägg jag gör är offentliga.